Моята Мая

Моята Мая
Привет!

Преди да разкажа своята история искам да ви поздравя за възможността, която ни давате на нас – любителите на животни, да покажем и ние своите любимци, които много обичаме.

Преди няколко месеца с приятеля ми се сдобихме съвсем случайно с едно малко пухче, което се превърна за кратко време в "най – добрият ни приятел". Това е морското свинче - Мая.

Мая е едва на няколко месеца, но вече проявява своя характер. Има една от най – хубавите клетки, които се предлагат на пазара (с всички екстри – дори и хамак), но е страшно палава и не спира да я гризка.

Любимите неща в нейното меню са краставичките и магданоза, а нейният „най – голям враг” е четката, с която я разресваме, тъй като е с дълъг косъм и в противен случай ще се сплъсти.

Макар и начинаещ стопанин на морско свинче се опитвам да поддържам и нейният тоалет с редовно миене и баня. След банята и сушенето идва и най – ужасяващият момент за нея – сресването. Щом види четката започва да издава звуци като „малко прасенце”. За сметка на това, обожава разходките по килима.

Страшно много я обичаме, въпреки пакостите, които понякога прави.

Поздрави
Роси, гр. Стара Загора

прегледи 1765

09.12.2012 22:06
8 харесват, 0 не харесват

Коментари за Моята Мая

 1. 1.

  Браво на теб.Много сладко свинче

 2. 2.

  Браво на теб.Много сладко свинче

 3. 3.

  Прекрасно!Позитивно!

 4. 4.

  Толкова е сладка! Много е хубава :)

 5. 5.

  Разкощна сладурка