Моят Чoчи - Японски хин

Моят Чoчи - Японски хин
Здравейте,

Тук съм за да ви покажа и разкажа за моето куче :)
Това е Чoчи, той е на 5 годинки и неговата порода е Японски хин :)

Когато ни го подариха, той беше малък и страхлив, но не след дълго свикна много с нас. Когато го заведохме на ветеринар, докторът ни каза, че породата му е пекинез. По улицата гледахме другите пекинези, но те нямаха нищо общо с нашето куче.

Няколко пъти познати ни споменаваха различна от пекинез порода. (Японски хин). В крайна сметка проверихме в интернет как изглежда породата Японски хин и тази порода наистина отговаряше на чертите на нашето куче :)

В последствие другите ветеринари потвърдиха, че породата на кучето ни е Японски хин :))) Чoчи обича да спи и да си похърква доста силно (като дъскорезница е :D ) Има си легълце, на което спи много рядко, понеже обича да спи при нас на леглото. Види ли свободна възглавница се пaркира веднага на нея.

Обича да го гушкат и глезят, разлага се като жаба когато го реши някой с гребенчето му. Умира да къса салфетки и тоалетна хартия, ако има някъде оставена салфетка или под възглавницата когато някой е болен, дебне някой да не го види и тайно я взима под леглото да си я дъвче.

Има си малък дефект ( едното му зъбче е изкривено напред и стърчи :D ). Чуе ли за баня и къпане, не мога да го изкарам от под леглото. (трябва да го излъжа с нещо за да излезе сам) влезне ли обаче в банята не мога да го изкарам :))) когато го къпя си подава лапичките да му ги измия.

Много е умен и когато някой е болен или нещо го боли той лагя до човека, ако нещо те боли и той легне до болката след няколко минути болката изчезва. Върши перфектната работа на звънец когато някой идва. Когато се разхождаме обича да е отпред пред всички, но похoдили повече от километър застава пред краката ми да го нося до вкъщи и се отпуска на ръцете ми.

Претенциозен е към храните не яде всичко, но когато някой хапва той винаги му е дружка :))) Тортите за родените му дни са от любимата му храна (кашкавал със свещичка).

Не Обича да седи сам в къщи, а когато се приберем се върти в кръг от радост и лае. Много е сладък като играчка е, много го обичаме и не можем да си представим живота без него :))) <3 <3 <3

прегледи 2223

14.08.2013 01:33
8 харесват, 1 не харесват

Коментари за Моят Чoчи - Японски хин

  1. 1.

    Много е болезнена загубаъа